Заболяемостта от коронавирус у нас продължава своя спад, показват данните в Единния

...
Заболяемостта от коронавирус у нас продължава своя спад, показват данните в Единния
Коментари Харесай

Нито един от починалите днес не е ваксиниран срещу COVID-19

Заболяемостта от ковид у нас продължава своя спад, показват данните в Единния информативен портал към 6 декември.

706 са новите случаи на ковид у нас, или със 279 по-малко от през вчерашния ден, при направени 16 360 теста. Това значи, че позитивните проби са 4.3%. 81% от случаите за деня не са имунизирани.

В лечебни заведения са настанени нови 165 души (84% от които неваксинирани), с което броят на приетите в болница става 6130 души (при 6082 за вчера). 674 души, или трима по-малко от през вчерашния ден, са в интензивни отделения.

При умрелите обаче има увеличение - броят им се повишава от 36 през вчерашния ден на 47 индивида през днешния ден, като нито един от тях не е бил имунизиран. 385 души са регистрирани като излекувани.

Поставените ваксини са с към 2000 по-малко от през вчерашния ден - едвам 4050, което е типично за неделните дни.

От през днешния ден отпада ограничаването за планов банкет и интервенции в лечебните заведения. " Ще бъде анулирана възбраната за плановия банкет, защото броят на заетите кревати понижава прогресивно всеки ден, в това число и на заетите реанимационни кревати. Това ни дава опция и съображение да я отменим, тъй че да не пречим на лекуването на заболели с други болести, тъй като хората боледуват освен от Коронавирус ", заяви преди дни здравният министър Стойчо Кацаров.

 

 

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР